Svårare än man kanske kan tro...

Idag har varit, och är fortfarande en riktig slappedag! Det är dock med vilja jag mer eller mindre inte gjort mycket mer än suttit vid datorn eller framför tvn medan barnen var sina fem timmar på dagis.
Denna veckan har verkligen varit fullspäckad av en massa måsten och kommer vara så de kommande dagarna också. Idag var den enda dagen på hela veckan som kalendern var alldels tom, så jag har passat på att ta det så lugnt jag bara kunnat!
 
Sen var det ju den där dryckesdieten jag började med igår...Måste gå ner ca 6 kg innan min operation, detta för att min lever ska krympa i storlek och de lättare ska komma åt i magen med titthålsinstrumenten. De vill att man gör detta med hjälp av Modifast...
 
(jag hade ingen is färdig så en av ungarnas isglassar fick agera is så länge, om ni undrar)
 
Vad ska jag säga? Det har gått ganska bra hittills, fast bara ganska. Det är svårare än man kanske kan tro...
Till lunch igår åt jag faktiskt lite soppa jag hade i en matbruk i kylen, men resten av dagen var det flytande modifast och vatten, massor med vatten.
Har bara provat två av dryckerna ännu, hallon och banan, och de var båda goda faktiskt, helst med massor av is i. Lite smoothiekänsla liksom... Fast bara lite, det är ju inte riktigt samma sak ändå. De är dock mjölkbaserade och jag gillar verkligen inte mjölk, så den där fullkomligt supervidriga eftersmaken man får av mjölk får man ju även av Modifasten. Ni vet, när det känns som att hela halsen liksom ska klibba ihop. Blä!
Har provat sköja med vatten och borstat tänderna efteråt varje gång, men det hjälper inte tyvärr utan klibbsmaken blir kvar i halsen ändå. Måste ta och inhandla några sockerfria tuggummin!! Det måste ju bara hjälpa??
 
Idag har det varit jobbigare med "maten"... Jag är bara en dag in och jag är redan lite trött på två saker...
  1. Allt är sött. Alla modifastprodukterna är söta... När man är sockerfantast som jag kanske man skulle kunna tro att detta var något positivt, men det är det inte. Det blir sliskigt istället, och jag vill ha något annat, vad som helst, vilken smak som helst i munnen. Bara inte enbart sött.
  2. Formen eller konsistensen eller vad man ska säga... Det är ganska fruktansvärt tröttsamt att dricka allt! Jag vill tugga! Och jag som bara får äta soppor sen i ett par veckor när väl operationen är utförd... Yikes! Nåja, jag kan åtminstone variera smaken på sopporna på ett annat sätt, så det ska väl gå bra.
Det där med tuggande är inget kul alls, och jag ska erkänna att jag nyss ersatte mitt Modifast mellanmål med några Finn Crisp. Jag vet ju att de är väldigt kalorisnåla, så tänkte att det nog inte var så farligt. Kände bara att jag var tvungen att dels få tugga något litet och dels känna någon annan smak än sötslisk i munnen.
 
Aja, jag ska klara detta, jag ska lyckas gå ner de där kilona de kommande veckorna, pukt slut! Jag är väldigt viljestark så jag vet att jag kommer klara det. Är nog värst nu dessa första dagarna bara (förhoppningsvis?) innan man vant sig. Jag känner mig positiv än.
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Jag är Jess

Precis så underbar som bara jag kan vara!

RSS 2.0